5 tips om je goed voor te bereiden op een zeilvakantie

Lijkt het je leuk om een keer op zeilvakantie te gaan? Dan wil jij je eerstvolgende vakantie misschien op het water doorbrengen. Als het de eerste keer is dat je voor zo’n vakantie kiest, weet je niet wat je te wachten staat. Daarom helpen wij je op weg. In deze tekst zetten we 5 tips op een rijtje om je goed voor te bereiden op een zeilvakantie.

1. Kies een bestemming

De voorbereiding op een zeilvakantie begint altijd met het kiezen van een bestemming. Verwacht niet dat dit iets is wat je even doet, want je kunt uit een groot aantal bestemmingen kiezen. Je kunt vanuit Nederland vertrekken, maar een boot huren Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Kroatië, Zweden, IJsland of Noorwegen behoort ook tot de mogelijkheden. Je kunt overigens ook buiten Europa op zeilvakantie. Zo kun je bijvoorbeeld ook in China, Panama, Cuba, de Verenigde Staten of Brazilië aan boord stappen van een zeiljacht of catamaran.  

2. Huur een boot

Is je keuze gevallen op een zeilvakantie in Kroatië? Dan is een boot huren Kroatië de volgende stap. Wacht hier vooral niet te lang mee, want dan loop je het risico dat alle boten al gereserveerd zijn. Je kunt direct online een boot huren voor je zeilvakantie. Veel Nederlanders hebben de neiging om hun keuze te baseren op de prijs, maar dit is niet verstandig. Het is beter om te kijken wat je precies voor je geld krijgt. Zo voorkom je dat je teleurgesteld wordt op het moment dat je zeilvakantie begint.

3. Bepaal hoe je naar de vertrekplaats afreist

Als je een boot gehuurd hebt, moet je bepalen hoe je afreis naar de vertrekplaats. De reis hiernaartoe is namelijk niet inbegrepen bij de prijs van een zeilvakantie. Vertrek je vanuit een Europese kustplaats en ligt deze op rijafstand? Dan kun je hier met de auto naartoe gaan. Het grote voordeel hiervan is dat er geen beperkingen gelden voor wat betreft de bagage. Is de haven niet per auto te bereiken of vind je het gewoonweg te ver rijden? Dan moet je met het vliegtuig.

4. Pak je spullen

Duurt het niet zo lang meer voordat je op zeilvakantie gaat? Begin dan alvast met het pakken van je spullen. Hoe eerder je hiermee begint, des te kleiner de kans dat je dingen vergeet. Het kan helpen om voor jezelf dingen te noteren die je mee wilt nemen op zeilvakantie. Loop dit lijstje door als je begint met inpakken en je voorkomt dat je belangrijke dingen vergeet.

5. Vertrek op tijd

Dit spreekt misschien voor zich, maar we benoemen het toch nog even. Er zijn namelijk genoeg mensen die te laat vertrekken en daardoor het risico lopen om te laat te komen. Houd bijvoorbeeld altijd rekening met vertraging onderweg. Als je onderweg in de file komt te staan, kan het zijn dat je de boot mist. Vertrek daarom altijd ruim van tevoren, het liefst al een dag van tevoren. Je verkleint zo de kans dat je luxe zeilvakantie in het water valt.

Terug naar Travel
Uw advertentie hier?